Thursday, June 17, 2010

Si solutiile propuse de Primarie...

Primaria a raspuns mai prompt decit ma(ne) asteptam la problemele ridicate mai ieri de Ziarul de Iasi. Solutiile propuse sunt binevenite, insa inca prezinta lipsuri.

1. la bariera Comat, cea mai buna varianta ar fi fost largirea trecerii peste calea ferata la 4 benzi (desi the best option ar fi fost... un pasaj subteran).
2. pe Independentei vor fi trasate benzi de stocaj. Toate-bune, insa ce facem iarna, cind aceste benzi nu se vor mai vedea? Solutia... eliminarea posibilitatii virarii la stanga si reamenajarea intersectiei semaforizate din Tg. Cucu pentru a permite viraj la stanga (spre Sararie) pentru cei ce vin dinspre Piata Eminescu, dupa cum am mai scris.
3. Moara 1 mai - e in regula solutia propusa
4. Poitiers - solutie buna, insa temporar. S-ar putea largi strada in zona intersectiei cu Bucium, pentru ca cei ce vireaza spre oras sa aiba la dispozitie doua benzi.
5. Independentei cu Spiridon - semaforizarea trebuie bine gindita o data cu introducerea acestui nou semafor, altfel se da totul peste cap. B-dul Independentei trebuie sa aiba toate semafoarele sincronicate.
6. Podu Ros - Socola, se propune solutia amintita de noi cu alte ocazii. Totusi, dupa cum remarca si autorii articolului, ne intrebam de ce nu se muta trecerea de pietoni mai spre Bucium, caci exista riscul blocarii intersectiei.
Inchei cu parafrazarea unor vechi vorbe din popor: vointa exista, punerea in practica ne omoara!

Monday, June 7, 2010

Trafic cu bucluc

Preiau din Ziarul de Iasi un text ce reflecta foarte potrivit situatia haotica in care se circula in oras.

Cititi: aici.