Tuesday, July 6, 2010

Parcarile... la licitatie

A trecut cam neobservata o stire potrivit careia Primaria si Consiliul Local au hotarit ca...
" Toate parcările din Iaşi vor deveni din acest an cu plată. Această decizie, luată ieri în plenul Consiliului Local Municipal, va intra în vigoare în cursul acestei veri şi va presupune scoaterea la licitaţie a tuturor locurilor de parcare.
Proiectul de hotărâre adoptat de aleşii locali prevede ca toate parcările din Iaşi să devină parcări cu plată. Practic prin acest proiect se completează articolul 8 din HCL 144/2007, în sensul că „se înţelege ca fiind parcări cu plată toate parcările amenajate de pe raza municipiului Iaşi, excepţie făcând cele de reşedinţă”. „Urmează să vedem dacă aceste parcări vor fi prevăzute cu parcomate sau cu bariere”, a spus Mihai Chirica, directorul tehnic al Primăriei. "

Nu e prea clar ce inseamna acel "exceptind parcarile de resedinta". In caz ca si acestea intra la plata as dori sa vad ce vor face cei cca. 50000 de posesori de masini ce nu vor putea obtine loc de parcare, de vreme ce mai mult de 30000 de locuri nu sunt. Si as vrea sa vad reactia celor ce vor licita pentru locuri de parcare pline de apa si noroi. Sau as dori sa vad ce face vecinul meu pensionar, ce nu isi va permite sa liciteze pentru un loc, din lipsa de bani. Pot spune de pe acum ca, printre altele, consecintele vor merge pina la "lupte" intre vecini, masini zgariate, scandaluri, numele edililor actuali urmind sa fie pomenit in multe rinduri alaturi de cuvinte nu tocmai usor de reprodus.
Am mai spus si in alte rinduri, nu sunt de acord cu sistemul parcarilor licitate, pentru ca mi se pare discriminatoriu. Trec peste faptul ca nu am auzit de asa ceva prin orasele din vest, mai civilizate. Exista si acolo taxe, insa nu te pune nimeni sa te razboiesti cu vecinul pentru un loc de parcare. Am propus si solutii, insa nu se doreste preluarea lor. Ratam o noua sansa de a face ordine intr-un domeniu ce are mare nevoie de asa ceva.