Tuesday, November 1, 2016

Timisoara si Iasi - diferente

Recent la Timisoara s-a finalizat proiectul ''Trafic management şi supraveghere video''. Spre deosebire de sistemul ''inteligent'' negociat la Iasi cu UTI, proiectul din Banat ''asigură unda verde pe principalele artere urbane''. Personal, am sustinut unde verde si pentru marile bulevarde din Iasi.
In plus, sistemul de la Timisoara ''mai asigură gestionarea flotei de transport public de călători a RATT şi asigurarea priorităţii selective de trecere pentru vehiculele RATT dacă sunt întârziate faţă de grafic, precum şi constituirea unei arhive de date de trafic (volum, grad de ocupare, procente de viraj etc.) pentru intersecţiile incluse în sistem, care va permite realizarea mai uşoară a studiilor de trafic. Managementul inteligent al traficului include dispozitive specializate de detectare a contravenţiilor la Codul Rutier (depăşirea limitei de viteză şi pătrunderea în intersecţie pe culoarea roşie), dar şi includerea unui subsistem video CCTV performant, cu recunoaştere automată a numerelor de înmatriculare''. 
Deci din nou diferente semnificative fata de proiectul de la Iasi, care insista pe senzori de trafic si adaptarea semaforizarii in functie de nivelul de trafic, fara a favoriza transportul in comun. Totul... tot cu fonduri europene, cheltuite se pare mai cu cap in Banat!

Textul integral aici